Keresés a honlapon
KORONAVÍRUS
2020.03.27.

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, 2020.03.16-tól mozgásfejlesztő foglalkozásaink ONLINE formában működnek tovább (Skype, Discord csatornákon), áprilistól pedig a komplex vizsgálatok helyett online mozgásvizsgálaton való részvételre van lehetőség!

HOMLOKLEBENY CSOPORTOK
2020.03.27.

A kialakult járványügyi helyzet miatt homloklebeny foglalkozásaink bizonytalan ideig szünetelnek.


ISKOLA ELŐKÉSZÍTŐ
2020.03.27.

Iskola előkészítő tematikus foglalkozásaink a kialakult járványügyi helyzet miatt vezetett formában működnek tovább (Google Tanterem).

Erdei TanOdú

Csepeli Mozgásfejlesztő Központ

 

Fekete Tímea vagyok, fejlesztő pedagógus, mozgásterapeuta, pedagógia szakos nevelő. Férjemmel, Géczi Sándorral dolgozom együtt az Erdei TanOdú - Csepeli Mozgásfejlesztő Központban. Többnyire ADHD-s gyerekek, iskola éretlen ovisok, beilleszkedési/tanulási/magatartási nehézséggel (vagy zavarral) és figyelmi problémával küzdő kisiskolások komplex alapozó mozgásvizsgálatával és mozgásfejlesztésével/terápiájával foglalkozunk.

Mozgásterapeutaként elsősorban az alapozó terápia módszerét alkalmazom a csoportos fejlesztések során, férjem pedig tudati technológiai trénerként a fény-hang stimuláció passzív meditációs technikát preferálja a mozgásfejlesztés mellett.


VÉGZETTSÉGEINK:

Fekete Tímea

* Pedagógia szakos nevelő, fejlesztő pedagógiai képzés

* Mozgásterapeuta és mozgásfejlesztő: alapozó terápia (homloklebeny, Poha-Rak továbbképzések), babamasszázs és -mozgás, gyermekjóga, INPP pedagógus továbbképzések

* Tudati technológia (AVS) tréner és mestertréner képzés

* MindLab-tanár (gondolkodásfejlesztés)

* Tanulási terápiák és fejlesztő módszerek: Meixner diszlexia prevenció és reedukáció, NILD ritmikus írás, diszkalkulia prevenció és terápia

* GMP Beszédpercepciós diagnosztika és terápia

* Részképességfejlesztés: Sindelar I. és II.

* Vadaskert továbbképzései ("Óvodás és kisiskolás korú gyermekek kortárs közösségben tapasztalható magatartásproblémáinak hatékony megoldási stratégiái", "Fejezetek a gyermekpszichiátriából: ADHD")

* ADHD tréning a Bethesda ADHD Ambulanciájának szervezésében ("Az ADHD - hiperaktivitás és figyelemzavar tünetegyüttes időben történő felismerésének és ellátásának jelentősége")


Géczi Sándor Mátyás

* Tanulási, figyelem, kontroll, hiperaktivitás és autizmus zavar közös neurológiai háttere és a 3 labdás zsonglőrtechnika megelőző valamint terápiás hatása - gyakorlati és módszertani alapok (továbbképzés)

* Tudati technológia (AVS) tréner és mestertréner képzés

* Gyógypedagógiai asszisztens OKJ

* Mozgásfejlesztő: eltérő idegrendszeri fejlődésmenetű 3-8 éves korosztály (Tótszöllősy)

* Habilitációs (terápiás) kutyák kiképzője OKJ.

 

Erdei TanOdú

Csepeli Mozgásfejlesztő Központ

a kezdetek...

Évekkel ezelőtt Csepel Királyerdőben született egy kis kuckó, ahol fejlesztő pedagógusként különféle terápiákat alkalmazva foglalkoztam a tanulási zavarral, nehézséggel küzdő gyerekekkel. Próbáltam a szülőknek megfelelő segítséget nyújtani abban, hogy gyermekük fel tudja venni a versenyt az osztálytársakkal az olvasás, szövegértés, helyesírás, matematika területén.

Az évek teltek-múltak, az én gyermekeim is iskolába léptek, azóta sok mindent másképp látok. Már nem feltétlenül a szülőknek akarok segíteni. A gyerek a lényeg. A gyerekek fejlődését látva a szülők előbb vagy utóbb úgyis rájönnek az igazán fontos dolgokra, bár sokan nehezen mondanak le a kitűnő bizonyítványról.

Nem tartom létkérdésnek, hogy minden gyerek kis zseni módjára tanuljon, de azt igen, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek is megtalálják önmagukban az értékeket, kibontakoztathassák képességeiket, és szakszerű segítséggel nekik is lehetőséget adjunk a harmonikus személyiségfejlődésre.

Fontosnak tartom, hogy a kicsik magabiztosan kezdjék az iskolát, hiszen a kezdeti sikerek, vagy éppen sikertelenségek egy életre meghatározzák a tanuláshoz való hozzáállásukat.

2006 óta folyamatosan képzem magam, sokféle módszert és terápiát elsajátítottam, de még mindig a mozgásfejlesztést tartom a legfontosabbnak, hiszen egyik terápia sem hozza meg a kívánt eredményt, ha azt fejletlen idegrendszerre próbáljuk építeni.

 

Fekete Tímea

alapozó mozgásterapeutaFEKETE TÍMEA
+36-20-2758512

GÉCZI SÁNDOR MÁTYÁS
+36-20-3678082

erdeitanodu@gmail.com

1214 Budapest
II. Rákóczi Ferenc út 277.